Cara Main Saham Malaysia – Jangan Ambil Risiko Rugi Main Saham Tanpa Ilmu Pelaburan


Klik Di Sini  http://CaraMainSahamMalaysia.com Untuk Dapatkan Panduan Cara Main Saham Malaysia.

Ini adalah panduan langkah demi langkah bermain saham paling lengkap dalam bentuk video yang pernah dihasilkan.

Panduan ini berguna supaya anda tidak silap langkah dan menyebabkan kerugian. Bermain saham tak sepatutnya rugi – tetapi anda kena tahu caranya.

Melabur dalam pasaran saham kaunter syariah adalah halal di sisi Islam dan ia mampu menghasilkan pulangan berganda-ganda.

Tetapi ia tidak boleh dilakukan secara terburu-buru atau sewenang-wenangnya. Amat merbahaya sekiranya anda tidak mempunyai pengetahuan dan pengalaman dalam pelaburan bursa saham ini.

Kalau dulu pelaburan saham di pasaran saham hanya dibuat melalui remisier saham, tetapi hari ini ia sudah boleh dilakukan melalui talian atau online.

Panduan Cara Main Saham Malaysia ini akan menerangkan langkah demi langkah dari cara buka akaun CDS dengan broker saham di Malaysia dan berkongsi untuk mengenali saham yang patuh syariah serta mempelajari teknik melabur dalam saham yang diyakini mampu memberi pulangan besar.

Pelaburan saham atau “bermain saham” di Bursa Saham Malaysia tidak memerlukan ribuan ringgit seperti dulu, malah dengan simpanan tak berapa ratus ringgitpun anda sudah boleh melabur dalam saham dan mampu untuk menggandakannya.

Pelajari cara bagaimana untuk mendapat pulangan 50%, 70%, 200%, 300% malah 800% tanpa risiko kerana panduan ini terbukti mampu membimbing anda untuk menjana banyak keuntungan, dari satu lagi cara bisnes online.

Cara Bermain Saham | Belajar Jual Beli Saham Online

Secara sinisnya, ramai yang bertanya kenapa cerita yang untung sahaja? Kalau rugi macam mana? Oklah, pertamanya bila kita nak berjaya kena utamakan yang positif dulu. Kemudian baru kita ambil tahu tentang apa sebab rugi…

Ada beberapa sebab kenapa pelaburan saham di pasaran saham merugikan:

1 . Ramai yang melabur tanpa ilmu. Melabur hanya ikut gerak hati untuk buat untung. Akhirnya, ramai yang salah pilih kaunter yang merugikan dan nilai saham tidak naik-naik. Momentum saham bukan boleh dibuat-buat tetapi perlu dikaji kebarangkaliannya dan maklumat perlu jitu dan meyakinkan tetapi tidaklah susah untuk dilakukan.

2. Melabur mengikut emosi – Mengikut orang lain untuk sama mengejar kaunter yang sedang naik dan membeli pada harga tinggi dan berharap ia akan diniagakan dengan lebih tinggi. Tetapi akhirnya merana kerana kaunter jatuh merudum selepas membeli dengan lot yang banyak.

3. Membeli satu kaunter dengan jumlah lot banyak – Ini memang sering terjadi kerana mempercayai hanya satu jenis kaunter sahaja yang akan membawa untung kerana beranggapan satu kaunter ini apabila untung akan memberi untung yang besar. Tetapi apa yang pelabur selalu terlepas pandang ialah apabila rugi, ia akan rugi dalam jumlah lot yang banyak. Jadi berapa jumlah kaunter yang terbaik untuk didagangkan?

4. Main saham tanpa wang yang cukup di tangan. Sebenarnya bila kita beli sesuatu saham, ia telah menjadi milik kita. Walaupun saham itu tiba-tiba jatuh, secara asas nampak kita rugi.

Tapi selagi kita belum jual kita belum dikira rugi. Anda hanya perlu tunggu sahaja hingga saham itu naik semula dan menjualnya bila anda dah capai target price.

Tapi bagi golongan yang membeli dan bermain saham tanpa ada wang, mereka mengharapkan saham yang dibeli akan naik dalam tempoh 3 hari (sebab saham yang kita beli hanya wajib dibayar pada hari ketiga).

Tapi tiba-tiba ia tidak naik seperti yang dijangka, maka mereka perlu membayar kerugian tadi kepada pihak broker, selepas tidak dibayar dan wajib jual semula.

Tetapi sekiranya anda ada mempunyai wang yang cukup, anda hanya perlu beli saham, tunggu buat tak tahu dan tunggu sehingga naik semula kerana petunjuk yang dipelajari menyatakan ia mampu naik semula.

Oleh itu untuk melabur anda mestilah menggunakan duit yang sememangnya anda niatkan untuk disimpan atau menabung dalam kadar yang mencukupi. Saham yang telah dibeli tidak perlu dipantau setiap hari. Jual sahaja ketika ia naik dan buat untung berlipat kali ganda secara online.

Sebab itu, adalah mustahak untuk anda belajar dari mereka yang berpengalaman untuk bermain saham terutama di Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL).

Pelaburan anda untuk menimba ILMU Cara Main Saham Malaysia mampu menyelamatkan anda dari mengalami kerugian, malah anda mampu menjana keuntungan yang tinggi serta dapat mengurangkan risiko pelaburan saham anda.

Belajarlah dari pakar yang dah berpengalaman 20 tahun dalam pelaburan saham sekarang!

http://CaraMainSahamMalaysia.com

Cara Main Saham Malaysia – http://www.youtube.com/watch?v=C0Yi9dgiNlA&feature=youtu.be

Klik  http://CaraMainSahamMalaysia.com Untuk Dapatkan Panduan Cara Main Saham Malaysia.