Pengantar Forex Gold – 2 Tipe Trader Gagal | www.belajarforex.biz


Pengantar coaching & LIVE #TradingTenangSenang Forex Gold yg disampaikan saat FB Live 18 Juni 2017 di Jakarta.

Ada 2 tipe org yg gagal dlm trading:
1. Blm pernah belajar & berlatih tapi langsung trading. Ini namanya nekat & maaf BODOH krn blm punya pengetahuan & pengalaman tapi
berinvestasi.
2. Sdh belajar, berlatih & tahu mana yg benar, tapi tdk fokus & tdk konsisten menguji Mindset, MM & Method yg ada dg waktu yg cukup. Biasanya tahu banyak tapi sedikit” alias kulitnya saja. Ini namanya gagal paham, gagal move on & maaf BEBAL. DULU sekali sy msk yg tipe ini

Novry Simanjuntak
www.belajarforex.biz | www.novry.biz
PIN 57C99B2E
0811 99 2989 (incl WA)
FB, IG, Telegram @novrysabmen

MAIN SAHAM DI COUNTER STRIKE GLOBAL OFFENSIVE !


https://goo.gl/FKLHRe Langsung tanpa basa basi 🙂

Jangan lupa like , comment dan share ke temen temen kalian guys , untuk terus subscribe gua

Follow Gua disini :

Rockstar Game Social Club : rendsgag
Fanspage Facebook : www.facebook.com/misstinx
Facebook : www.facebook.com/rendy.andifa
ASK FM : www.ask.fm/misstinx
Twitter : www.twitter.com/rendy_ndifa
Instagram : www.instagram.com/rendyandifa

Pokoknya jika kalian ingin gua buat video lagi , klik like aja sebanyak banyak nya dan subscribe langganan juga dan tunggu video berikutnya

3 Gaya Trading & Tips Scalping | www.belajarforex.biz


Video diambil pd 11 Juni ’17 saat memberikan coaching & LIVE #TradingTenangSenang Forex Gold pd group Juni Jakarta

Ada 3 gaya trading dlm Forex Gold. Gaya Swing & Day Trade disampaikan dengan singkat & padat. Gaya Scalping dibahas lebih dalam berikut kelebihan & kelemahannya.

IDEALNYA SCALPING HANYA UNTUK PROFESSIONAL, TAPI MASALAHNYA HAMPIR 100% PEMULA ADALAH SCALPER!

Bagaimana uraian dr peryataan khas sy tersebut. Seperti apa kira” tips singkat Scalping yg aman? Silahkan saksikan video berikut.

OFFLINE Coaching & LIVE #TradingTenangSenang Forex Gold terdekat:

Jakarta, 16-17 Juli ’17 (tinggal 5 seat)
Makassar, 23-24 Juli ’17
Surabaya, 6-7 Agustus ’17
Jakarta, 13-14 Agustus ’17
Bali, 20-21 Agustus ’17
Manado, 10-11 September ’17
Banjarmasin, 1-2 Oktober ’17
Palembang, 5-6 November ’17

Hari Minggu & Senin (market open), 09.00-16.00.
Tempat terbatas max 15 org.

Fasilitas & Benefit:
Lifetime Support Sampai Bisa
Free Signal Akurasi Tinggi
Bebas Ikut Ulang Kelas (Reseat)
Webinar
Modul & Video
Konsultasi Account Floating Loas Terlocking
Kesempatan Menjadi Fund Manager

Tersedia training ONLINE, start terdekat 18 Juni. Jadwal lengkap 2017 silahkan cek www.belajarforex.biz/jadwal-training

Novry Simanjuntak
www.belajarforex.biz | www.novry.biz
PIN 57C99B2E
0811 99 2989 (incl WA)
FB, IG, Telegram @novrysabmen

Belajar Forex dalam Bahasa Melayu Mudah Faham | Website Forex No 1 di Malaysia – Moshed.com


Anda Minat Nak Belajar Trade Forex, Tetapi?

– Anda tiada masa untuk pergi belajar forex kerana anda bekerja, keluar awal pagi, balik lewat petang.Anda hanya ada masa dirumah bersama family.

– Anda cari-cari maklumat di internet, tetapi terlalu banyak info, dan anda tak tahu apa cara yang betul dan apa yang patut anda belajar sehingga anda rasa fedup.

– Anda teringin pergi ke kelas, seminar ataupun cari guru yang ajar anda, tetapi semua kelas dan seminar cas punyalah mahal, perlukan komitmen masa dan tenaga.

-Anda nak cari cikgu forex, tetapi takut pula kena tipu oleh cikgu forex yang scam yang cuma ingin ambil duit anda dan biarkan anda terkapai-kapai dalam bidang ini. Cas dah beribu-ribu, selepas itu dibiarkan anda terkontang-kanting.

-Anda sibuk dengan family di rumah, anak-anak lagi. Jika nak belajar semua yang ada di internet anda rasa anda akan buang masa bertahun-tahun sebelum faham perkara yang paling asas dalam forex.

TIADA MASA, TAKUT TIDAK BERBALOI DAN TAKUT KENA TIPU
MOSHED ADA JAWAPAN DAN PENYELESAIAN UNTUK SEMUA MASALAH ANDA INI

Dapatkan Buku MoshedFX’s Ultimate Trader Mastery : http://goo.gl/rNSMrY

Belajar Forex Trendline Trading Strategy


Belajar Forex Trendline Trading Strategy
Workshop forex hanya dengan Donasi – http://forexsurfingstrategy.com/fsi

Belajar forex saat ini dapat dilakukan di manapun. Siapapun dapat belajar forex trading baik secara online maupun offline.

Banyak tempat yang menyediakan jasa belajar forex trading baik secara perorangan maupun dalam bentuk perusahaan.
Banyak sekali workshop atau seminar belajar forex yang diadakan di Indonesia, di berbagai kota baik besar maupun kecil.

Setiap trainer forex memberikan materi atau strategy yang telah mereka pelajari dan terapkan dalam trading mereka sehari-hari.
Pada umumnya para trainer forex ini telah belajar forex selama bertahun-tahun.

Belajar forex bukan hanya merupakan sebuah teori, strategy forex yang kita miliki hanyalah sebagian tools yang perlu diperlengkapi dengan bagian-bagian yang lain seperti psikologi trading dan money management. Selain itu proses belajar forex yang terpenting adalah pada saat praktek di lapangan.

Tidak semua trainer memberikan bimbingan secara langsung di live market kepada member yang belajar forex, sebagian besar mereka memberikan ulasan atau review saja.

Melalui video ini kami memberikan sedikit strategi dasar bagi anda yang belajar forex untuk dapat mulai mencoba melakukan analisa-analisa forex secara sederhana.

Demikian video ini semoga bisa berguna dan bermanfaat, salam sukses.
Belajar forex dengan cukup ber DONASI : http://forexsurfingstrategy.com/fsi

search terms:

belajar forex
belajar forex pemula
belajar forex cepat
belajar forex murah
belajar forex gratis
belajar forex teknikal
belajar forex indonesia
belajar forex fundamental
belajar forex trendline
belajar forex online
belajar forex offline
belajar forex strategy
belajar forex signal

Cara Main Saham | Belajar Step By Step Cara Bermain Saham


Cara Main Saham | Belajar Step By Step Cara Bermain Saham

Ramai yang bertanya kenapa cerita yang untung jer?
Kalau rugi macam mana? Oklah, pertamanya bila kita
nak berjaya kena utamakan yang positif dulu. Kemudian
baru kita ambil tahu tentang apa sebab rugi…

Ada beberapa sebab yang menyebabkan pelabur rugi.
Contohnya seperti berikut:

1 . Melabur tanpa ilmu..dia main belasah jer beli mana-
mana kaunter yang dirasakan boleh bawak untung.
Akhirnya disebabkan salah pilih saham kaunter
tersebut tak naik-naik.

2. Emosi – Nampak jer satu kaunter tu naik terus
dikejarnya dan dibeli dengan harapan akan naik
lagi..rupanya lepas beli jatuh merudum…

3. Satu kaunter jer – Fokus semua duit pelaburan
hanya pada satu kaunter. Kalau untung maka
untung semua. Tapi kalau rugi semua rugi.
Sepatutnya fokus kepada 5 kaunter. Yang untung
boleh cover sket yang rugi tadi.

4. Main saham tanpa wang di tangan. Sebenarnya
bila kita beli sesuatu saham, ia telah menjadi milik
kita. Walaupun saham itu tiba-tiba jatuh, secara
asas nampak kita rugi.Momentum Saham.

Tapi selagi kita belum jual kita belum dikira
rugi. Anda hanya perlu tunggu sahaja hingga
saham itu naik semula dan menjualnya bila
anda dah capai target price.Cara Bermain Saham.

Tapi bagi golongan yang beli saham tanpa ada
wang mereka harapkan saham yang dibeli
akan naik dalam tempoh 3 hari (sebab saham
yang kita beli hanya wajib bayar pada hari ketiga).Cara Main Saham

Tapi tiba-tiba tak naik, maka mereka perlu membayar
kerugian tadi kepada pihak broker. Tapi jika kita
ada duit, kita hanya perlu beli saham tu dan
tunggu untuk dia naik semula.Cara Main Saham

Jadi senang cerita nak melabur saham anda mesti
menggunakan duit yang sememangnya anda niatkan
untuk disimpan. Maka anda beli saham dan tak perlu
nak monitor setiap hari. Bila naik anda jual dan dapat
untung.Cara Main Saham.

Sebab tu mustahak anda belajar dari mereka yang
berpengalaman. Dengan sedikit pelaburan untuk ILMU
anda dapat selamatkan duit anda dari terbazir dan
risiko kerugian.Cara Bermain Saham.

Belajar dari pakar yang dah berpengalaman 20 tahun
dalam pelaburan saham sekarang! Panduan ini
berbentuk rakaman video dan anda pasti mudah faham.

Jadilah Pelabur Bijak!

Cara Main Saham | Belajar Step By Step Cara Bermain Saham

saham
bisnis
saham online
saham hari ini
trading saham
harga saham hari ini
beli saham
trading saham online
info saham
investasi forex
cara trading saham
saham online trading
analisa saham hari ini
index saham hari ini
saham dunia
trader saham
saham internet
forex
data saham
usaha
info saham hari ini
saham trading
website saham
chart saham
saham indonesia
main saham
index saham dunia
website saham online
bursa saham indonesia
analisa bursa saham hari ini
1 lot saham
chart saham online