Menentukan Exit Position – www.belajarforex.biz


Floating & Exit Flow adalah alat bantu (tools) dalam bentuk flowchart untuk menentukan saatnya menutup suatu posisi (exit position) yang sedang floating profit (profit taking) atau floating loss (cut loss).

Untuk menggunakan tools ini kita terlebih dulu harus sudah mencari Support” & Resistance” yang kuat (lihat video menentukan Support & Resistance) sesuai time frame yang digunakan, memahami konsep Breakout & sudah mempunyai skenario/rencana trading (trading plan)

Tools ini dapat digunakan di semua time frame sehingga bisa dipakai oleh scalper, day trader atau swing trader. Jangan lupa bahwa semakin besar time frame maka akurasi akan makin baik.

Novry Simanjuntak:
Web: www.belajarforex.biz | www.novry.com
Facebook: novrysabmen
Instagram: novrysabmen
PIN BBM: 57C99B2E
WA & telegram: 08787878 2989, 0811 992989

Apakah Hukum Main Saham : Ustaz Azhar Idrus


Hukum Pelaburan Saham Ustaz Azhar Idrus
http://goo.gl/0VJDUv

Jom Belajar Main Saham Yang Patuh Syariah;
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv

Masih ramai lagi tak tahu tentang potensi pelaburan saham terutamanya golongan bumiputera.

Sebelum tu anda kena faham apa itu pelaburan saham dan bagaimana ia memberi pulangan kepada anda. Pelaburan saham ni adalah satu pemilikan ekuiti dalam perniagaan.

Maksudnya anda labur wang anda ke dalam satu jenis perniagaan dan bila perniagaan itu untung anda layak untuk mendapat pulangan. Contohnya jika anda labur kepada kaunter TNB, maka anda salah seorang pemilik perniagaan TNB.

Anda tak perlu pun nak jalankan perniagaan tetapi anda hanya golongan pemodal kepada satu perniagaan besar. Secara ringkasnya anda akan untung jika syarikat itu untung.

Tetapi ingatlah!

Melaburlah dalam saham yang mematuhi syariah.
Ingin belajar kami ada sediakan panduan yang lengkap untuk anda

Jom Belajar Main Saham Yang Patuh Syariah;
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv

Pengalaman Buruk Peserta Sebelum Ikut Seminar Forex Gold | www.belajarforex.biz


Sama seperti atlet dalam dunia olahraga, untuk berhasil menjadi trader Foex Gold professional anda mesti punya pelatih. Agar dpt dibimbing & dilatih dengan baik anda mesti terbuka menyampaikan informasi pengalaman mengikuti training dengan jelas. Anda juga mesti jujur memberikan informasi jika memang sudah pernah trading & ternyata telah mengalami kerugian.

Informasi” tsb perlu diketahui agar sbg pelatih bisa mengarahkan dengan baik & menyembuhkan “luka” akibat kerugian. Dengan berbagi pengalaman anda juga memberikan warning kepada org lain agar memulai bisnis Forex Gold online mesti dengan cara yang benar. Data berapa total kerugian yang pernah dialami juga perlu diingat agar dapat menentukan target ke depan.

Novry Simanjuntak
www.belajarforex.biz | www.novry.biz
0811 99 2989, 08 787878 2989 (incl WA)
www.facebook.com/novrysabmen
www.youtube.com/novrysabmen
telegram/instagram = @novrysabmen

Cara Entry Trading Divergence – www.belajarforex.biz


Video trading bareng alumni www.belajarforex.biz, Rabu, 16 November ’16, dengan materi Trading Divergence.

Divergence dalam Trading Forex Gold, Options, Saham, dll adalah pola yang perlu diketahui karena dapat memberikan informasi potensi arah trend yang kuat.

Menggunakan teknik divergence dalam belajar Forex Gold dapat berguna untuk menemukan melemahnya suatu trend atau signal kelanjutan trend. Dengan kata lain divergence trading Forex Gold di time frame (TF) berapapun dan dengan gaya/tipe trading apapun sangat berguna bagi kita untuk bisa mengidentifikasi:

1. Kapan sebuah trend akan berlangsung terus (continuous).
2. Kapan sebuah trend mulai melambat dan cenderung akan berbalik arah (pembalikan/reversal).

Kemampuan untuk mengidentifikasi apakah trend masih akan lanjut atau akan berbalik pastinya sangat diperlukan agar jangan sampai kita masuk posisi sell di lembah atau buy di puncak. Dengan belajar Forex Gold teknik divergence trading, kita justru akan bisa melalukan open position yang maksimal: sell di puncak atau buy di lembah.

Video ini khusus hidden divergence untuk melengkapi video trading divergence sebelumnya di https://www.youtube.com/watch?v=O7GBdUJBsyM

Kelas coaching & LIVE trading Forex Gold 2017:

15-16 Januari, Jakarta
12-13 Februari, Jakarta
19-20 Februari, Batam
19-20 Maret, Balikpapan
2-3 April, Surabaya
21-22 Mei, Medan
23-24 Juli, Makassar
6-7 Agustus, Surabaya
20-21 Agustus, Bali
10-11 September, Manado
1-2 Oktober, Banjarmasin
5-6 November, Palembang
3-4 Desember, Surabaya

Jadwal lengkap – www,belajarforex.bizjadwal-training

Hari Minggu & Senin (market open), 09.00-16.00. Tempat terbatas max 15 org.
Lifetime support, Free Signal, Reseat & Konsultasi Account Real
Bukan Money Game (Investasi Bodong)

Novry Simanjuntak
Web: www.belajarforex.biz
Facebook: novrysabmen
Instagram: novrysabmen
PIN BBM: 57C99B2E
WA & Telegram: 08787878 2989, 0811 992989

Cara Main Saham Malaysia – Jangan Ambil Risiko Rugi Main Saham Tanpa Ilmu Pelaburan


Klik Di Sini  http://CaraMainSahamMalaysia.com Untuk Dapatkan Panduan Cara Main Saham Malaysia.

Ini adalah panduan langkah demi langkah bermain saham paling lengkap dalam bentuk video yang pernah dihasilkan.

Panduan ini berguna supaya anda tidak silap langkah dan menyebabkan kerugian. Bermain saham tak sepatutnya rugi – tetapi anda kena tahu caranya.

Melabur dalam pasaran saham kaunter syariah adalah halal di sisi Islam dan ia mampu menghasilkan pulangan berganda-ganda.

Tetapi ia tidak boleh dilakukan secara terburu-buru atau sewenang-wenangnya. Amat merbahaya sekiranya anda tidak mempunyai pengetahuan dan pengalaman dalam pelaburan bursa saham ini.

Kalau dulu pelaburan saham di pasaran saham hanya dibuat melalui remisier saham, tetapi hari ini ia sudah boleh dilakukan melalui talian atau online.

Panduan Cara Main Saham Malaysia ini akan menerangkan langkah demi langkah dari cara buka akaun CDS dengan broker saham di Malaysia dan berkongsi untuk mengenali saham yang patuh syariah serta mempelajari teknik melabur dalam saham yang diyakini mampu memberi pulangan besar.

Pelaburan saham atau “bermain saham” di Bursa Saham Malaysia tidak memerlukan ribuan ringgit seperti dulu, malah dengan simpanan tak berapa ratus ringgitpun anda sudah boleh melabur dalam saham dan mampu untuk menggandakannya.

Pelajari cara bagaimana untuk mendapat pulangan 50%, 70%, 200%, 300% malah 800% tanpa risiko kerana panduan ini terbukti mampu membimbing anda untuk menjana banyak keuntungan, dari satu lagi cara bisnes online.

Cara Bermain Saham | Belajar Jual Beli Saham Online

Secara sinisnya, ramai yang bertanya kenapa cerita yang untung sahaja? Kalau rugi macam mana? Oklah, pertamanya bila kita nak berjaya kena utamakan yang positif dulu. Kemudian baru kita ambil tahu tentang apa sebab rugi…

Ada beberapa sebab kenapa pelaburan saham di pasaran saham merugikan:

1 . Ramai yang melabur tanpa ilmu. Melabur hanya ikut gerak hati untuk buat untung. Akhirnya, ramai yang salah pilih kaunter yang merugikan dan nilai saham tidak naik-naik. Momentum saham bukan boleh dibuat-buat tetapi perlu dikaji kebarangkaliannya dan maklumat perlu jitu dan meyakinkan tetapi tidaklah susah untuk dilakukan.

2. Melabur mengikut emosi – Mengikut orang lain untuk sama mengejar kaunter yang sedang naik dan membeli pada harga tinggi dan berharap ia akan diniagakan dengan lebih tinggi. Tetapi akhirnya merana kerana kaunter jatuh merudum selepas membeli dengan lot yang banyak.

3. Membeli satu kaunter dengan jumlah lot banyak – Ini memang sering terjadi kerana mempercayai hanya satu jenis kaunter sahaja yang akan membawa untung kerana beranggapan satu kaunter ini apabila untung akan memberi untung yang besar. Tetapi apa yang pelabur selalu terlepas pandang ialah apabila rugi, ia akan rugi dalam jumlah lot yang banyak. Jadi berapa jumlah kaunter yang terbaik untuk didagangkan?

4. Main saham tanpa wang yang cukup di tangan. Sebenarnya bila kita beli sesuatu saham, ia telah menjadi milik kita. Walaupun saham itu tiba-tiba jatuh, secara asas nampak kita rugi.

Tapi selagi kita belum jual kita belum dikira rugi. Anda hanya perlu tunggu sahaja hingga saham itu naik semula dan menjualnya bila anda dah capai target price.

Tapi bagi golongan yang membeli dan bermain saham tanpa ada wang, mereka mengharapkan saham yang dibeli akan naik dalam tempoh 3 hari (sebab saham yang kita beli hanya wajib dibayar pada hari ketiga).

Tapi tiba-tiba ia tidak naik seperti yang dijangka, maka mereka perlu membayar kerugian tadi kepada pihak broker, selepas tidak dibayar dan wajib jual semula.

Tetapi sekiranya anda ada mempunyai wang yang cukup, anda hanya perlu beli saham, tunggu buat tak tahu dan tunggu sehingga naik semula kerana petunjuk yang dipelajari menyatakan ia mampu naik semula.

Oleh itu untuk melabur anda mestilah menggunakan duit yang sememangnya anda niatkan untuk disimpan atau menabung dalam kadar yang mencukupi. Saham yang telah dibeli tidak perlu dipantau setiap hari. Jual sahaja ketika ia naik dan buat untung berlipat kali ganda secara online.

Sebab itu, adalah mustahak untuk anda belajar dari mereka yang berpengalaman untuk bermain saham terutama di Bursa Saham Kuala Lumpur (BSKL).

Pelaburan anda untuk menimba ILMU Cara Main Saham Malaysia mampu menyelamatkan anda dari mengalami kerugian, malah anda mampu menjana keuntungan yang tinggi serta dapat mengurangkan risiko pelaburan saham anda.

Belajarlah dari pakar yang dah berpengalaman 20 tahun dalam pelaburan saham sekarang!

http://CaraMainSahamMalaysia.com

Cara Main Saham Malaysia – http://www.youtube.com/watch?v=C0Yi9dgiNlA&feature=youtu.be

Klik  http://CaraMainSahamMalaysia.com Untuk Dapatkan Panduan Cara Main Saham Malaysia.