Belajar Forex Indonesia – 5 Dasar Support dan Resistence


Dasar Support dan Resistence dalam Trading Forex dan Saham untuk Pemula Bahasa Indonesia.

Video Selanjutnya membahas tentang Teknikal
Liat di http://youtu.be/i-8LzU6aUds

FB: https://www.facebook.com/profile.php?id=100014346706916
Broker: https://simplefx.com/?sfx-r=e3b3598f-fb8a-4fa3-a967-543c4721b311

VlogForex adalah channel yang berisi tentang Dasar-dasar Trading Forex bahasa Indonesia untuk pemula dan Kumpulan pengalaman saya selama dalam dunia Trading.

PLAYLIST VIDEO PENTING LAIN TENTANG BELAJAR TRADING FOREX BAHASA INDONESIA
Kumpulan Dasar Trading: https://www.youtube.com/playlist?

list=PLKltVDgSAbEHIG7bTJbTDVuTtAAJwK-ke
MINDSET: https://www.youtube.com/playlist?list=PLKltVDgSAbEHmqNCpd7vr3BrNG_NNv9yV
TEKNIK TRADING FOREX: https://www.youtube.com/watch?v=i-

8LzU6aUds&list=PLKltVDgSAbEGvn6rjpocO29anRFlrjOLu

Belajar Forex Trading Dari Analisis USD/CAD Khalid Hamid


Video 31 Julai 2017 analisis forex pairs usd/cad bagaimana trade kaedah teknik forex sebenar dengan candlesticks, trendline & support and resistance di chart broker fxcitizen. Banyak tips-tips lain turut dikongsikan dalam video ini!

Nak belajar forex untuk trade macam ni? KLIK SINI – http://bit.ly/promositfs

NANTIKAN KEMUNCULAN TFS 7, edisi ke-7 sempena 10 tahun penglibatan saya dalam forex trading. Ianya jauh lebih hebat daripada TFS edisi-edisi sebelum ini!

Kalau suka video ni jangan kedekut klik LIKE tau! 🙂

[SAHAM UNTUK PEMULA] PERTANYAAN AWAM TENTANG SAHAM


DARYL YAHYA
TRADER||VLOGGER||FILMMAKER
===========================
hi guys..
video kali ini gue akan Menjawab pertanyaan-pertanyaan yang sering terpikir di benak orang yang awam dengan dunia saham.. sorry kalo bahasanya agak berantakan..
Buat kalian yang ingin tanya hal lain tentang saham, silahkan comment di bawah..

Thank you and Subscribe!!!

FIND ME ON

IG : @darylyahya
fb : daryl yahya
snapchat : darylyahya
ask fm :@rylzzz

Thank you.. and SUBSCRIBE !!!

Sekolah Forex Indonesia – Belajar Forex Cepat Bisa.FLV


Pak KepSek Kuliah.in mengajari kamu yang sama sekali buta dalam forex, minimal bisa menjalankan Trading/Forex sendiri…..Ikuti dan download video pembelajarannya tapi sebelumnya kunjungi informasi berikut :

Materi Basic Forex

Yang ini belajar Copy Trade: follow Trading para trader sukses, apa yang akan terjadi jika kita melakukan Copy Trade?? Profit yang biasa mereka dapatkan juga akan secara otomatis kita dapatkan, bagaimana caranya? lihat video disini https://www.youtube.com/watch?v=olci-148iRw

Seminar Forex Gold & Gold Jakarta Juli 2017 | www.belajarforex.biz


The Forex & Gold online market is a device for transffering money from the impatient to the patient. Pasar Forex & Gold online adalah alat untuk mentransfer uang dari org yg tdk sabar kepada yg sabar.
Sy tdk akan bosan memberikan peringatan betapa berbahayanya trading Forex Gold online, JIKA org tdk memiliki pengetahuan & pengalaman yg cukup tapi langsung berinvestasi.
Sy tdk akan jenuh memberikan semangat & dukungan betapa prospektifnya bisnis Forex Gold online, JIKA anda mau SABAR belajar & berlatih dulu dg benar, baru menyetorkan dana. Sy akan dampingi anda terus. Ayo kita buktikan semua. Ingat kesabaran akan membuahkan hasil yg baik.

Demikian pesan unt 19 peserta group #TradingTenangSenang Juli ’17 Jakarta.

Novry Simanjuntak
www.belajarforex.biz | www.novry.biz
PIN 57C99B2E
0811 99 2989 (incl WA)
FB, IG, Telegram @novrysabmen

Belajar Main Saham : Trick Untung dan Rugi Dalam Pelaburan Saham


Jom Belajar Main Saham Yang Patuh Syariah;
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv

Masih ramai lagi tak tahu tentang potensi pelaburan saham terutamanya golongan bumiputera.

Sebelum tu anda kena faham apa itu pelaburan saham dan bagaimana ia memberi pulangan kepada anda. Pelaburan saham ni adalah satu pemilikan ekuiti dalam perniagaan.

Maksudnya anda labur wang anda ke dalam satu jenis perniagaan dan bila perniagaan itu untung anda layak untuk mendapat pulangan. Contohnya jika anda labur kepada kaunter TNB, maka anda salah seorang pemilik perniagaan TNB.

Anda tak perlu pun nak jalankan perniagaan tetapi anda hanya golongan pemodal kepada satu perniagaan besar. Secara ringkasnya anda akan untung jika syarikat itu untung.

Tetapi ingatlah!

Melaburlah dalam saham yang mematuhi syariah.
Ingin belajar kami ada sediakan panduan yang lengkap untuk anda

Jom Belajar Main Saham Yang Patuh Syariah;
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv
http://goo.gl/0VJDUv